DED MOROZ ja JOULUPUKKI

Дед Мороз, Ded Moroz, Pakkasukko. Joulupukki, Ded Moroz, Йоулупукки

Mitä eroja on Joulupukin ja Pakkasukon välillä?

1. Pakkasukolla on lapsenlapsi Lumityttö, suomalaisellahan Joulupukilla on oma muori ja apulaiset tontut.

2. Joulupukki käyttää nahkasaappaat, kun taas Pakkasukko pukee huovikkaat.

3. Joulupukki tulee aina poroilla, mutta Pakkasukko kolmivaljakkoissa. Poikkeuksena on se, että venäläinen Pakkasukko, joka asuu Suomessa, ajaa myös poroilla .

4. Joulupukille sauva ei ole niin suuri atribuutti, kun taas Pakkasukolla se on välttämätön, hän ei lähde ilman sitä mihinkään ja sillä hän pane toimiin ihmisten toivomukset.

5. Jos puhutaan vaatetuksesta, niin Pakkasukolla turkki on niin pitkä että huovikkaat näkyy juuri ja juuri, Joulupukki omistaa sekä turkin että puoliturkin, jota hän käyttää punaisten housuen kanssa.

6. Lahjoen antamisessakin heillä on eroa: Joulupukki tuo lahjat jouluaaton yöllä, mutta Pakkasukkoa voidaan nähdä suomalaisen Joulun aikana, Uuden vuoden aattona, niin myös venälaisen Joulun aikana, 6 - 7 tammikuuta. Mutta on poikkeuksia, Suomessa vietetään monet pikkujoulut, joihin Pakkasukko on tervetullut .

Yhteistä heillä on kuitenkin todella tärkeä ominaisuus: Pakkasukolla ja Joulupukilla on taikkuutta. He myös rakastavat lahjojen antamista , mutta molemmat saattavat tulla pahalle tulelle, jos lapset ovat olleet tottelemattomia.

Joulupukilla on mahtavat apurit - tontut, nämä pikkuapulaiset erittelevät ja järjestelevät saadut lapsilta kirjeet, auttavat lahjojen pakkaamisessa, joita  Joulupukki voisi viedä ne lapsille vaivatta. Suomessa olevan Pakkasukon paras apulainen on hänen lapsenlapsi, Lumityttö. Ilman häntä olisi vaikeata ohjata poroja ja jaella lahjat, jotka ovat todella painavassa säkissä.

Joulupukki on Pakkasukon veli ja työtoveri, välillä he tapaavat ja heillä on monta tarinaa valmiina kerrottavaksi toisilleen.

Русский Дед Мороз на тройке лошадей

Автор: Дед Мороз | Темы: Новый Год и Рождество

Вебмастер Ded Moroz